Smiltsērkšķu ETIĶIS salātiem

Šī ir recepte, kas jāizmēģina it visām salātu cienītājām! Skaidrs, ka labi salāti nevar iztikt bez laba etiķa, tomēr – balzamiko etiķis jau nedaudz apnicis, vai ne? Tad izmēģini smiltsērkšķu etiķi – tā neparastās garšas nianses labi papildinās salātus, taču nepārņems to garšu.

Sastāvdaļas – attīrītas un nomazgātas smiltsērkšķu ogas, kvalitatīvs etiķis bez piedevām, skaistas pudeles (vēlams bezkrāsainas un dzidra stikla).


Pagatavošana –
iepriekš sagatavotās (izmazgātās un sterilizētās) pudelēs pilda smiltsērkšķu ogas – aptuveni tik, lai nosegti būtu pāris centimetri no pudeles apakšas. Etiķi uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un lej pudelēs virsū smiltsērkšķiem. Aizkorķē. Ja vēlas, lai etiķis ilgāk uzglabātos, piepildītās pudeles var pakarsēt karstā ūdenī, tāpat kā gatavojot ievārījumus – aptuveni 10 minūtes.

Piebilde
– šādi pagatavots smiltsērkšķu etiķis vislabāk garšos kombinācijā ar olīveļļu, attiecībās – viena daļa etiķa pret divām daļām olīveļļas. Var pievienot sāli un piparus, kā arī garšaugus. Ideāls visdažādākajiem svaigiem dārzeņiem un salātiem, piemēram, svaigi tomāti, sarkanie sīpoli, fetas siers un šis etiķis sajaukts ar olīveļļu – īpaši gardi!

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.