Šis un tas piknikam

Tā vien gribas savākt mantiņas un brīvdienās doties izbraukumā pie dabas. Bet ne jau nu gluži bez uzēšanas! Jo svaigais gaiss pat neēdāju nīkuli pārvērš zvērā…Lūk, dažas viltības, kā saimniecei atvieglot sagatavošanos maltītei zem klajas debess.

  • Lieliska ideja līdzņemšanai ir dažādas sviestmaizes. Pamēģini uztaisīt kārtaino sviestmaizi no dažādu miltu maizēm (liec kārtām rupjmaizi un baltmaizi) un ziežamiem krēmveida pildījumiem.
  • Pagatavo garās sviestmaizes – pārgriez franču bageti gareniski un sapildi tajā pildījumu pēc saviem ieskatiem.
  • Neaizraujies ar salātiem, jo siltā laikā tie ātri var sabojāties.
  • Ja nekurināsi ugunskuru, sagatavo līdzi dažādas uzkodas, kas neprasa termisku apstrādi. Lieliski garšos svaigi, mizoti dārzeņi (jaunie burkāniņi, ziedkāposta un paprikas gabaliņi, kā arī gurķa šķēlītes). Sagatavo arī mērci, kurā dārzeņus pamērcēt.
  • Jau iepriekš sagriez visu ērtos, uzreiz rokās paņemamos gabaliņos.
  • Piknikam ar ugunskuru var sagatavot nelielus dārzeņu sainīšus. Iegādājies veikalā metāla bļodiņas un sagriez tajā dažādus dārzeņus. Pārliec ar sviestu, rīvētu sieru un ķiploka gabaliņiem, kā arī pārkaisi ar savām iecienītākajām garšvielām. Ietin ar visu bļodiņu folijā un liec oglēs cepties.
  • Ja vēlies paņemt līdzi karstu zupu, tēju vai aukstu desertu, ievieto to termosā ar platu kaklu. Šādu gardumu pārvadāšanai var noderēt arī lielveikalos nopērkamās aukstumsomas.
  • Neaizmirsti arī par virkni sīkumu, kas, atstāti mājās, var sabojāt daļu piknika prieka:
  • sāls, pipari un citas garšvielas;
  • nazis;
  • vienreizlietojamie šķīvji, krūzītes, karotes un dakšiņas;
  • papīra dvielis vai salvetes;
  • dažas lielas karotes, ja ēdīsiet salātus;
  • liela sega vai galdauts ēdienu salikšanai;
  • ūdens, sula vai citi dzērieni, ko esi paredzējusi pie pusdienām;
  • mitrās salvetes roku tīrīšanai;
  • maisiņš atkritumiem;
  • grilēšanas piederumi un degšķīdums, ja paredzēts kaut ko cept.
1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.