Siera bumbiņas

30 g Holandes vai Parmas siera
100 g kviešu miltu
25 g sviesta
2 olas
¼ tējkarotes sāls
150 g ūdens

Uzvāri ūdeni, kam pievienots sāls un sviests. Visu laiku maisot, lēnām iemaisi miltus. Noņem katliņu no uguns un pievieno rīvētu sieru. Pamazām, vienu pēc otras iekul olas un turpini mīklu kult (vislabāk ar mikseri) līdz tā ir bieza un spīdīga. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj cepamo plāti ar sviestpapīru un liec uz tā nelielas (patuveni pirksta gala lieluma) mīklas bumbiņas. Cep aptuveni 20 minūtes, līdz bumbiņas gatavas. Pirmās 15 minūtes krāsni nedrīkst virināt, lai bumbiņas nesakristos.

Saistītie raksti

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.