Saldi-asā TERIJAKI marināde ZIVS gaļas šašlikam

Sastāvdaļas – 120 ml sojas mērces, 120 ml japāņu rīsu vīna, taču var izmantot arī parastu sauso baltvīnu, 80 g cukura, 1 sakapāta ķiploka daiviņa, neliels gabaliņš svaigas ingvera saknes, 1 ēdamkarote medus, ½ tējkarote vasabi pulvera vai ¼ tējkarotes vasabi pastas.

Pagatavošana –
visas sastāvdaļas sajauc kādā bļodā, tad lej uz pannas un uz lēnas uguns uzsilda un pavāra, līdz marināde nedaudz sabiezē un kļūst tumīga un sīrupaina. Noņem no uguns, izkāš un atdzesē. Daļu marinādes atlej mazākā trauciņā – tā noderēs, lai apslacītu vai apsmērētu gaļu cepšanas laikā. Zivs gaļas gabaliņus saliek marinādē un liek vēsumā. Marinēšanās laiks – aptuveni 20 minūtes.

Piezīmes
– sevišķi garda šī marināde ir laša gaļai, taču tik pat labi to var izmantot arī citu zivju marinēšanai, kā arī vistas gaļas šašlika pagatavošanā.
Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.