SALDĀ ananāsu marināde CŪKGAĻAS ŠAŠLIKAM

Sastāvdaļas – apmēram kilogramam gaļas – 1 krūze (250 ml) sablenderēta vai sarīvēta SVAIGA ananāsa mīkstuma, 1/3 krūzes sojas mērces, 1/3 krūzes vijīga medus, ¼ krūzes rīsu etiķa, 2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas, 1 tējkarote ingvera pulvera, ¼ tējkarotes maltu krustnagliņu.

Pagatavošana –
visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa, liek marinādē gabaliņos sagrieztu gaļu, pamīca. Marinē apmēram 2 stundas, var arī ilgāk. Vēlams marinēt zem sloga vai pārtikas plēves.

Piezīmes –
tā kā tiek pirkts vesels ananāss, tad var izmantot arī visu tā mīkstumu, tas nebūs par daudz, jo ananāss satur enzīmus, kas gaļu padarīs īpaši mīkstu un gardu. Noteikti jāizmanto svaigs, nevis konservēts ananāss. Šo marinādi var pagatavot jau iepriekš un līdz 7 dienām turēt ledusskapī hermētiski noslēgtā traukā. Šo marinādi var izmantot kā cūkgaļai, tā arī vistas gaļai.

Lasi arī – 6 dažādas MARINĀDES vistas, cūkgaļas un liellopa gaļas ŠAŠLIKAM

Saistītie raksti

3 komentāri
  1. Varbūt var biku parasto etiķi? Man jau liekas – jāļaujas improvizācijai! Es mēģināšu, bet bez ingvera, jo tas man netīk!

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.