SĀĻĀS pankūkas – 3 gardas receptes

Sāļo pankūku pēcpusdiena? Kāpēc gan ne! Šī diena varētu būt kā radīta, lai ļautos virtuves aicinājumam saēsties gardum gardas pankūkas. Kārdinoša smarža, kas piepilda arī kaimiņu nāsis, un varbūt pat negaidīti ciemiņi, ar kuriem kopā nodoties šajā lieliskajā un pārsteidzoši vienkārši pagatavojamā grēkā.

Kartupeļu pankūkas ar biezpienu
4 kartupeļi
2 olas
2 ēdamkarotes labi sadrupināta biezpiena
2 ēdamkarotes miltu
liela sāls šķipsna
Kartupeļus var rīvēt, bet būs daudz ērtāk un ātrāk, ja izmantosi smalcinātāju. Olas sakuļ ar sāli un pievieno kartupeļu skaidiņām. Pieber miltus, pieliek biezpienu, visu samaisa viendabīgā masā. Pankūkas cep sakarsētā olīveļļā zeltaini brūnas. Pasniedz karstas. Klāt var likt krējumu, brūkleņu ievārījumu, svaigas dilles vai jebko citu pēc pašu gaumes.
 
Ar sēnēm pildītas pankūkas
No šādām sastāvdaļām uzcep parastās plānās pankūkas:
200 g miltu
100 ml piena
100 ml ūdens
2 olas
1 tējkarote cukura
šķipsna sāls
 
Un tad taisa pildījumu:
200 sēņu (pēc vēlēšanās)
30 g sīpola
50 ml saldā krējuma
pētersīļi
sāls, pipari pēc garšas
piciņa sviesta
Sviestā apcep sasmalcinātu sīpolu, sīki sagrieztas sēnes, līdz iztvaiko šķidrums. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pielej saldo krējumu un 2 minūtes pasautē. Pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Gatavo pildījumu liek pankūkās, satin un ieliek cepeškrāsnī uz pāris minūtēm izkarsēties.
 
Spinātu pankūkas ar spinātu – biezpiena pildījumu
Pankūkām:
500 ml piena
3 olas
150 g spinātu
300 g kviešu miltu
šķipsna sāls
eļļa cepšanai
 
Pildījumam:
150 g spinātu
100 g biezpiena
2 ēdamkarotes krējuma
sāls
Spinātus sablenderē un sajauc ar pienu. Olas saputo sāli, pieber miltus. Tad visu sajauc kopā. Cep pankūkas. Gatavo pildījumu – spinātus pavisam nedaudz sablenderē, sajauc ar biezpienu, krējumu un sāli. Pildījumu liek gatavajās pankūkās, tās saloka trijstūrī.

Saistītie raksti

3 komentāri
  1. tam senju pankukam var likt klat ari planas skelites apceptus cukini, tos kopa ar senem var apsautet baltina pirms tam, lai tas iztvaiko.

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.