Recepte konkursam – buberts!

Pati bubertu tā īsti gatavot neprotu, taču tas brīnumgards sanāk manai mammai. Tad kad braucam pie viņas ciemos, vienmēr svētdienā šis tiek celts galdā. Cerams, ka spēšu atstāstīt visu pareizi :). 

Pagatavošanai vajadzētu:
Milti – 2 ēdamkarotes
Piens – 2 glāzes
Cukurs – 3 ēdamkarotes
Olas – 3 gab.
sķipsniņa sāls, vanilīns pēc garšas 
Miltus, cukuru, vanilīnu un sāli ieber pienā, samaisa, tad pievieno olu dzeltenumus, pakuļ visu nedaudz ar mikseri. Kad šķidrums kļuvis viendabigs tad ielej to katlā un sāk uz lēnas uguns vārīt, nepārtraukti maisot. Kad virums sabiezējis, noceļ no uguns un masā iecilā stingri sakultas olas baltuma putas.
Mūsu mājā šo garadarbu ēd kopā ar dzērveņu ķīseli. Cerams, ka ari jums garšos :)!

5 komentāru
  1. Buberts ir lieta, ko es neprotu pagatavot, bet man loti garso, japarada sita recepte viram 🙂 🙂 :).

  2. Man nenormāli garšo buberts. nenormāli. bet pašai nesanāk tā kā savulaik vecmāmiņai….

  3. Nu nedomāju an, ka ši ir buberta recepte! Parasti jau bubertam par pamatu izmanto pašķidru mannā biezputru!

Komentēt dada Neatbildēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.