RABARBERU un ogu MAFINI

Sastāvdaļas – 1 ½ krūze (ar tilpumu ~250ml) milti, ½ krūze cukura, 1 ola, ¾ krūze piena, 2 ½ tējkarotes cepamā pulvera, 1/3 krūze eļļas, 1 tējkarote vaniļas pulvera, ½ krūzes samaltu vai smalki sagrieztu rabarberu, ¾ krūzes sagrieztu zemeņu vai jebkuru citu saldu ogu (var būt arī saldētas). Mafinu virskārtai: 3 ēdamkarotes brūnā cukura, 1 tējkarote malta kanēļa.

Pagatavošana –
miltus, cukuru, olas, pienu, cepamo pulveri, eļļu un vaniļu sajauc viendabīgā masā. Gatavajā mīklā iemaisa rabarberus un ogas. Mīklu pilda vienreizējajos vai vairakkārt lietojamajos mafinu cepšanai paredzētajos ietaukotos trauciņos, katram uzkaisa brūno cukuru, kas sajaukts ar kanēli. Liek cepeškrāsnī un cep 200 – 220 grādos aptuveni 15-20 minūtes. Lieliski garšos gan silti, piemēram, kopā ar saldējumu, vai tikpat labi – jau atdzisuši.

Piezīme –
šos mafinus var cept gan ar rabarberu vienu pašu pildījumu, gan arī liekot klāt kādas ogas. Tikpat labi var eksperimentēt ar citiem augļiem, piemēram, izmēģināt rabarberu-banānu mafinus. Jāskatās, vai rabarberi nešķiet pārāk skābi, ja esi saldumu mīļotāja, samaltos vai smalki sagrieztos rabarberus var apkaisīt ar cukuru un ļaut ievilkties, pirms liek iekšā mafinu mīklā.

Lasi arī – RABARBERU kūka, pīrāgs, plātsmaize un mafini

Saistītie raksti

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.