Sastāvdaļas: Puķkāposti, sāls, majonēze vai krējums (pēc izvēles), zaļumi, salātu lapiņas, tomāti, gurķīši.
Pagatavošana: Puķkāposta galviņu sadala mazākās, atsevišķās rozītēs. Novāra ūdeni, pieber tam sāli un vārošu uzlej puķkāpostiem, labi cieti noslēdz. Ja pēc ūdens atdzišanas puķkāposti vēl nav mīksti, uzlējumu var atkārtot. Pēc tam tos saliek glīti traukā, pārlej ar krējumu/ majonēzi. Garnē ar tomātiem, gurķīšiem, citronšķēlītēm vai salātlapiņām un zaļumiem.
Hm, bildē tie ziedkāposti gan izskatās apcepti…bet tas tā. Nekad nebūtu domājusi, ka tos var tā vienkārši pārliet ar karstu ūdeni un viss. Turklāt, ja jānogaida līdz ūdens atdzisis un tad var būt jāaplej vēlreiz….laikietilpīgs process.