PLŪMJU un BIEZPIENA kūka

Sastāvdaļas – mīklai nepieciešams 25g rauga, 100ml silta piena, 50g cukura, 200g miltu, 1-2 olas dzeltenuma, 70g sviesta, pavisam nedaudz sāls. Pildījumam – 500g plūmju (pēc izvēles – tumšo vai gaišo), 300g biezpiena (tām, kuras rūpējas par slaido līniju – vājpiena biezpiena), 3 olas, ēdamkarote skābā krējuma, ēdamkarote kartupeļu cietes, 100g cukura, puse citrona sulas, 2-3 ēdamkarotes zaptes pēc izvēles – ābolu, aprikožu vai cits.

Pagatavošana –
raugu sajauc ar nedaudz cukura, piena un miltu, patur siltā vietā, līdz raugs sāk reaģēt. To pievieno pārējām mīklas sastāvdaļām, visu samīca, liek bļodā un novieto siltā vietā – uzraudzē. Kad mīkla uzrūgusi, to ieklāj ietaukotā kūkas veidnē. Pildījumu pagatavo šādi – biezpienu sajauc ar cukuru un krējumu, pieliek olu dzeltenumus, nedaudz citrona miziņas un sulas, kartupeļu cieti. Olu baltumus saputo ar mikseri un saputotus iecilā biezpiena masā. Masu klāj veidnē uz mīklas. Virsū biezpiena masai bagātīgi kārto plūmes – pārgrieztas uz pusēm ar griezuma vietu uz leju. Cepeškrāsni uzkarsē uz 200 grādiem, liek veidni iekšā. Cep aptuveni 40-60 minūtes, līdz kūka gatava. Kad kūka gatava, to pēc vēlēšanās var apziest ar zapti.

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.