PLŪMJU deserts želejā

Sastāvdaļas – 700-800g plūmju pēc izvēles, 2 olu baltumi, 6 ēdamkarotes cukura, 1-1,5ēdamkarotes želatīna.

Pagatavošana
– želatīnu sagatavo, kā norādīts uz iepakojuma. Plūmes nomazgā, pārgriež un izņem tām kauliņus. Sablenderē tās viendabīgā masā. Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē un atdzesē. Pa to laiku olu baltumus sakuļ stingrās putās, pievieno cukuru un kuļ, līdz tas izkusis. Sakultajiem olu baltumiem pievieno plūmju biezeni. Masu samaisa, līdz tā vienmērīga. Visam pievieno izkausēto un atdzesēto želatīnu, atkal samaisa. Iegūto masu pilda deserta trauciņos un liek ledusskapī uz aptuveni 4 stundām, līdz tā pavisam sarecējusi. Šo desertu pasniedz ar putukrējumu, saldējumu, šokolādes vai vaniļas mērci!

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.