Plānās VAFELES ar iebiezinātā piena un mandeļu krēmu

Ja ir vēlme pēc kaut kā ļoti garšīga, tad plāna, kraukšķīga vafele ar saldu krēmu būs tieši laikā. Garduma cepšanā vissvarīgākā ir pārbaudīta recepte un laba panna, lai vafeles sanāktu plānas, kraukšķīgas un garšīgas!

IEBIEZINĀTĀ PIENA UN MANDEĻU KRĒMS – gatavo pirmo un liec atdzist!
Sastāvdaļas – iebiezinātais piens ar cukuru (puse no kārbas), 100 g šokolādes, 50 g sviesta, 100 g mandeļu skaidiņu (var izmantot sasmalcinātas mandeles).
Pagatavošana – ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu. Bļodā lej iebiezināto pienu, tam pievieno izkausēto šokolādi un mandeļu skaidiņas. Visu vienmērīgi samaisa un liek malā atdzist.

PLĀNĀS, KRAUKŠĶĪGĀS VAFELES
Sastāvdaļas – 2 glāzes miltu, ½ glāze cukura, 2 olas, 30 ml saldā krējuma, 10 g sviesta, 0, 3 l ūdens, naža gals sāls un sodas, puse tējkarotes vaniļas cukura. No šāda daudzuma mīklas masas sanāks aptuveni 10 vafeles, cepot standarta izmēra pannā.
Pagatavošana – sviestu, kas turēts istabas temperatūrā, sakult ar cukuru. Pievienot olas, saldo krējumu, sāli, sodu, vaniļas cukuru un atkal sakult. Iegūtajai masai pieliet pusi no ūdens un vienmērīgi iemaisīt miltus, tad pieliet atlikušo ūdens devu.
Labi sakarsētā vafeļu pannā liet mīklu un cept zeltaini brūnas vafeles.
Kamēr vafeles ir karstas, tās var sarullēt trubiņās, salocīt tūtiņās vai veidot no tām groziņus, kurus iegūst karstu vafeli uzliekot uz glāzes un nolokot maliņas uz leju, ļaut atdzist. Vafele būs ieņēmusi izveidoto formu. Tad tajā pildīt iebiezinātā piena un mandeļu krēmu. Ļoti labi garšo ar melnu, nesaldinātu kafiju.
Piebildes – vafeles var ēst arī bez krēma vai variēt ar citiem saldajiem krēmiem – šokolādes, biezpiena, vaniļas, ar ogām u.c. Klasika, protams, būtu putukrējums ar augļiem.

3 komentāri

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.