Izejvielas pankūkām:
1 l piena
20 ēdamkarotes miltu
2 ēdamkarotes cukura
½ tējkarote sāls
3 olas
Pildījums: sarkanie ikri, sasmalcināts sīpols un krējums.
Gatavošana:
Bļodā ieliek miltus, pievieno olas un visu samaisa, iegūstot vienveidīgu masu. Pievieno sāli un cukuru. Tad pakāpeniski lej klāt pienu un maisa, līdz mīkla tek no karotes gludā strūklā, neveidojot pilienus. Mīkla jāatstāj uz 10 min, lai piebriest milti, un parasti pēc tam jāpielej vēl mazliet piena. Sameklē kādu, kurš māk cepot apmest pankūkas gaisā, un ķeras pie darba.
Pankūkās pilda ikrus, skābu krējumu un sasmalcinātus sīpolus. Pie šī ēdiena lieliski der klāt atdzesēts šampanietis un sveces.
Cepējs labs! :)) Nez, kur lai tādu dabū? Bez tā jau visa recepte vējā…
tas gan 🙂