Pavasaris ir īstais laiks, kad domāt par to, ko īsti iestādīt dārzā, lai rudenī būtu laba raža un prieks arī vēderam. Viena no šobrīd aktuālām ēdiena sastāvdaļām ir piparmētra. Tāpēc public?ju recepti, kā iespējams pašai mājās pagatavot tiešām lielisku piparmētras sīrupu.
Sastāvdaļas:
Sauja piparmētru (jo vairāk piparmētru, jo stiprāks sīrups)
1l ūdens
1kg cukurs
Ogas (var ņemt dzērvenes, j?nogas, upenes u.c.)
1 t?j. k. citronskābes
vaniļas cukurs
Kaltē uzvāra sīrupu (sajaucot ūdeni un cukuru). Tad nomazgā piparmētras un sagriež tās ~2cm garos gabalos ar visiem kātiem. Sagrieztaj?m piprm?tr?m klāt pievieno izvēlētās ogas. Tam visam pa virsu pārlej gatavo sīrupu. Ogas mazliet saspaida un ļauj visam ievilties 24h. Pēc tam nokāš un vēlreiz visu uzvāra, pievienojot 1 tējkaroti citronskābes un mazliet vaniļas cukura. Tad pilda burkās un liek glabāties.
Lai izdodas! 🙂
Šogad esmu paredzējusi ievākt un sarūpēt ziemai visu pēc kārtas, arī piparmētras.
Jā, man ir tieši tāda pat doma 🙂
Kāds ir vislabākais pielietojums šādam sīrupam?