Piektdienas rosinošais grēciņš – šokolādes krēms

Par godu darba nedēļas beigām neliedz sev prieku un pagatavo šokolādes krēmu. Gan labi izskatās, gan garšo, gan rosina uz izklaidi 🙂

Sastāvdaļas
120g pilnpiena šokolādes;
120g rūgtās šokolādes (ar kakao saturu virs 70%);
3 olu dzeltenumi;
3 olu baltumi;
5 ēdamkarotes pūdercukura;
220ml saldā krējuma.

Pagatavošana
Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Ar rokas mikseri puto olu dzeltenumus un 3 ēdamkarotes pūdercukura, līdz veidojas gaiši dzeltena krēma masa. Ar putojamo slotiņu vienmērīgi iecilā krēmā izkausēto šokolādi. Olu baltumus saputo stingrās putās, pievieno atlikušo pūdercukuru, iecilā šokolādes krēmā. Saldo krējumu saputo stingrās putās un iecilā krēmā. Krēmu liec porcijtraukos un atstāj uz pāris stundām ledusskapī. Pirms pasniegšanas rotā ar putukrējumu un kokteiļķirsīti.

7 komentāri
  1. Ņam, lasot vien, siekalas mutē saskrēja 🙂 Piekrītu, kaloriju tur gan nāvīgi daudz! 🙂

  2. Man, skjiet, no izlasiishanas vien jau kaads kilograms klaat…. Shito var atljauties totaali caurbiras

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.