Pelmeņi – miltu konkurss

Te būs mana recepte:

2 glāzes miltu
1 ola
1/2 glāze silta ūdens
šķipsna sāls
Pildījumam
500 g maltās gaļas (vislabāk jauktas)
½ sīpola
Sāls, pipari un garšvielas pēc pašas gaumes
nedaudz piena

Miltus izber uz tīra galda kaudzītē un vidū izveido bedrīti. Iesit olu.  Sāc mīcīt, pa druskai pievienojot ūdeni un sāli, līdz viss iemīcīts mīklā. Ar abām rokām, kārtīgi izmīci mīklu. Ja tā līp pie galda, nedaudz apkasi ar miltiem. Mīci vismaz 5 līdz 10 minūtes, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām un to plēšot nedaudz gurkst. Savel mīklu bumbiņā, ieliec bļodā un apsedz ar dvielīti. Ļauj vismaz pusstundu atpūsties.
Tikmēr ņem malto gaļu, pievieno smalki sakapātu vai sarīvētu sīpolu, garšvielas (ja vēlies pikantāku – ķiploku, čilli, sasmalcinātu ingveru), un nedaudz piena, kas gaļu vāroties padara mīskstāku.
Apkaisi galdu ar miltiem un izveltnē mīklu plānā kārtiņā. Ar glāzi izspied aplīšus un viducī liec gaļu. Malas aizloki un kārtīgi saspieg. Galiņus saloci kopā.
Gatavos pelmeņus liec verdošā ūdenī (var pievienot buljonu vai garšvielu maisījumu un sāli) un vāri aptuveni 5 minūtes (līdz pelmeņi uzpeld un  kādu brītiņu pagrozās virspusē).

2 komentāri
  1. Ui cik labi bija, izmēģināju recepti un sanāca uz urrā. Tikai tā pildīšana dikti ķēpīga.

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.