Pašgatavots kraukšķīgais brokastu MUSLIS

Guna, 30 gadi, fotogrāfe – šī ir manas ģimenes viena no mīļākajām brokastu ēdienu receptēm. Musli ēdam visi, variējam ar sastāvdaļām, atkarībā no sezonas un vēlmēm. Ēdam gan ar pienu, gan jogurtu. Vasarā var pielikt klāt arī svaigus augļus un ogas!

Sastāvdaļas – apmēram 1kg musli vajadzēs 200g auzu pārslu, 200g kukurūzas pārslu bez piedevām, 100g rozīņu (tumšo vai gaišo – pēc izvēles), 100g aprikožu, 100g mandeļu, 50g lazdu riekstu, 40g valriekstu (sadauzītu), 40g saulespuķu sēkliņas (vai citas sēkliņas pēc izvēles, piemēram, sezama sēkliņas), 80g cukura, 80g sviesta.

Pagatavošana – aprikozes sagriež smalkāk, sajauc bļodā kopā ar rozīnēm, lazdu riekstiem, pusi no valriekstiem. Otrā bļodā samaisa auzu pārslas, sēklas un atlikušos valriekstus. Tad taisa uzlējumu – katliņā uz mazas liesmas izkausē sviestu un samaisa ar cukuru, līdz tie saiet viendabīgā masā. Šo masu pielej auzu pārslu maisījumam, kārtīgi samaisa, lai sviesta un cukura masa pārklāj auzu pārslu maisījumu. Tad iegūto saturu ber cepešpannā, izlīdzina un liek cepties 180grādos apmēram 15 minūtes, līdz mulsis ieguvis zeltainu toni un kraukšķīgu garšu. Cepšanas laikā apmaisa. Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē un sajauc ar rozīnēm, aprikozēm un atlikušajiem valriekstiem. Uzglabā slēgtā traukā.

Piebildes – šajā receptē ar sastāvdaļām var variēt. Piemēram, aprikozu vai rozīņu vietā var likt kaltētas dzērvenes, vai citas ogas. Ja vēlas – var pievienot arī kaut ko no superfood, piemēram, godži ogas, kādas sēklas u.c. Tāpat arī riekstus var likt tos, kas labāk garšo – zemesriekstus, Indijas riekstus u.c. Šī konkursa ietvaros man radās ideja, ka kukurūzas pārslas var aizstāt ar sasmalcinātām sausmaizītēm – rezultāts būtu tāds pats, ja ne vēl kraukšķīgāks!

Atpakaļ uz – 3 ĀTRAS un VESELĪGAS brokastu ēdienu receptes

Projekts tapis sadarbībā ar FINN CRISP sausmaizītēm. Vairāk par FINN CRISP vari uzzināt www.finncrisp.com

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.