Otrdienas garšīgo salātu recepte – iesaka vīrietis :)

Laikā kad Latvijā, pēc padomijas dzelzs priekškara krišanas, visi runāja par seksuālo revolūciju, reti kurš pamanīja tās gastronomisko līdzinieci.
Gluži kā Tutti-Frutti meitenes Rīgas skatlogā, veikalos mums savus labumus sāka demonstrēt dažnedažādi importa jogurti, neredzēti saldumi un čipsi. Kopā ar Emanuelas filmām VHS kasetēs, jaunie laiki latvietim arī atklāja iepriekš nezināmas pavārmākslas iespējas. Iepazinis īstu picu netālu no Centrālās stacijas un nogaršojis ķimeņu hamburgeru universālveikalā Centrs, viņš devās tālāk pa savu gastronomiskas izpratnes upgreida taku. Nākamā atklāsme bija ne mazāk pārsteidzoša. Izrādās salāti neaprobežojas tika ar rasolu un šubu, turklāt jaunie rietumu draugi tur sajauc neapvienojamas lietas – augļus un gaļu.
Te nu būs vienkārša recepte salātiem, kurus pirms pārdesmit gadiem neviens pieskaitāms mūsu valsts pilsonis uzturā nelietotu.
Sastāvdaļas:
Ķīnas kāposts (vai salāti, rukola – jebkas no zaļajām lapām, kas tev garšo),
4 cieti vārītas olas,
2 greipfrūti,
Svaigi gurķi,
Mandeļu skaidiņas,
2 gabali vistas filejas,
Majonēze,
Krējums,
Asā piparu mērce,
sāls, pipari.
Pagatavošana:
Vistas fileju – vāram (pirms tam var apcept), sagriežam gabalos;
Cieti vārītas olas – nolobām, un katru sagriežam 4 daļās;
Gurķus – ja pieejami lauku gurķi, nemizojam un sagriežam gabalos. Gurķus, kas tikai izskatās pēc gurķiem, labāk pirms tam nomizot;
Greipfrūtus  – nomizojam un, pats sarežģītākais, attīrām, lai paliek tikai mīkstums
Sastāvdaļas gabali ir palieli, bet ne lielāki par vienu kumosu.
Mērce – sajaucam krējumu pusi uz pusi ar majonēzi, piesardzīgi pievienojam aso mērci. Ieteicams to darīt pamazām un garšojot. Mērcei jābūt svaigai, bet ne pārāk asai.
Lielā šķīvī saplēšam salātus, pievienojam gurķus, greipfrūtus, vistas fileju, sāli un piparus. Augšpusē izvietojam olas un beigās pārkaisām ar mandeļu skaidiņām. Mērci pasniedzam atsevišķā traukā, lai katrs var likt pēc savas izvēles. Palielie sastāvdaļu gabali ļaus izbaudīt dažādas garšas, dažādās kombinācijās. Labu apetīti!

Saistītie raksti

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.