Šie ir viegli, bet ļoti gardi salāti, kas derēs gan Lieldienu brokastīm, gan, piemēram, kā pirmais ēdiens pusdienās. Tikpat labi arī pēc Lieldienām, kad pāri palikušas neapēstas olas.
Sastāvdaļas – 4 personām – 6 vārītas olas, aptuveni 6 ēdamkarotes dažādu sakapātu zaļumu (pētersīļu, lociņu, diļļu, bazilika, rukolas, skābeņu u.c. pēc izvēles), 300g jogurta bez piedevām, 100g majonēzes, 1 ēdamkarote sinepju (vidēji pikantu), 1 ēdamkarote svaigas citronu sulas, 1 tējkarote maltu čilli piparu, nedaudz cukura, nedaudz svaigi saberztu melno piparu, nedaudz sāls. Ja vēlas, var pievienot arī vārītus kartupeļus, lai salātiņi sanāk sātīgāki!
Pagatavošana – jogurtu sakuļ kopā ar majonēzi, sinepēm, citrona sulu. Pieber sāli, piparus, cukuru. Iemaisa apmēram 2/3 zaļumu. Olas noloba, sagriež šķēlītēs, daiviņās vai ripiņās, kārto uz šķīvja. Pievieno arī veselus sagrieztus kartupeļus (pēc vēlēšanās). Pārlej ar zaļumu mērci un pārkaisa ar atlikušajiem zaļumiem.
Atpakaļ uz – 3 veģetāro ēdienu receptes LIELDIENU svētku galdam
Projekts tapis sadarbībā ar lielāko ekoveikalu tīklu Latvijā – Biotēku, un tā pārstāvēto organiskās pārtikas zīmolu BauckHof. Vairāk par BauckHof vari uzzināt un iegādāties www.bioteka.lv