OLU salāti ZAĻUMU mērcē

Šie ir viegli, bet ļoti gardi salāti, kas derēs gan Lieldienu brokastīm, gan, piemēram, kā pirmais ēdiens pusdienās. Tikpat labi arī pēc Lieldienām, kad pāri palikušas neapēstas olas.

Sastāvdaļas –
4 personām – 6 vārītas olas, aptuveni 6 ēdamkarotes dažādu sakapātu zaļumu (pētersīļu, lociņu, diļļu, bazilika, rukolas, skābeņu u.c. pēc izvēles), 300g jogurta bez piedevām, 100g majonēzes, 1 ēdamkarote sinepju (vidēji pikantu), 1 ēdamkarote svaigas citronu sulas, 1 tējkarote maltu čilli piparu, nedaudz cukura, nedaudz svaigi saberztu melno piparu, nedaudz sāls. Ja vēlas, var pievienot arī vārītus kartupeļus, lai salātiņi sanāk sātīgāki!

Pagatavošana –
jogurtu sakuļ kopā ar majonēzi, sinepēm, citrona sulu. Pieber sāli, piparus, cukuru. Iemaisa apmēram 2/3 zaļumu. Olas noloba, sagriež šķēlītēs, daiviņās vai ripiņās, kārto uz šķīvja. Pievieno arī veselus sagrieztus kartupeļus (pēc vēlēšanās). Pārlej ar zaļumu mērci un pārkaisa ar atlikušajiem zaļumiem.

Atpakaļ uz – 3 veģetāro ēdienu receptes LIELDIENU svētku galdam

Projekts tapis sadarbībā ar lielāko ekoveikalu tīklu Latvijā – Biotēku, un tā pārstāvēto organiskās pārtikas zīmolu BauckHof. Vairāk par BauckHof vari uzzināt un iegādāties www.bioteka.lv  

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.