NŪDELES ar brokoļiem un ceptu LASI

Sastāvdaļas – 2 ½ ēdamkarotes labas augu eļļas, 4 gabali (aptuveni 160g katrs) laša filejas ar ādu, 450g nūdeles, 1 svaiga citrona sula un smalki sarīvēta miziņa, 1 ēdamkarote zivju mērces (nopērkama lielveikalos), 2-3 sarkanie čili, atsēkloti un plāni sagriezti, 2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas, 2 ēdamkarotes smalki sakapāta vai sarīvēta svaiga ingvera, 2 tējkarotes pūdercukura, 500g brokoļu, sadalīti mazās rozītēs, 6 sīpoli, sagriezti plānās šķēlēs, nedaudz koriandra lapiņu.

Pagatavošana –
Uz pannas uzlej nedaudz eļļas un liek lasi, apcep no abām pusēm un sautē, līdz tas gatavs. Tikmēr pagatavo nūdeles tā, kā norādīts uz to iepakojuma, pievieno eļļu, lai tās nesalīp. Citā katliņā lej 60 ml ūdens, pievieno citrona sulu, miziņu un zivju mērci, uzsilda. Atlikušo eļļu uzkarsē pannā, liek čili, ķiploku un ingveru, apcep aptuveni 1-2 minūtes. Pievieno brokoļus un cep vēl 1-2 minūtes. Pievieno citronu un zivs mērces maisījumu, sutina, līdz brokoļi gatavi. Uz šķīvja kārto nūdeles, brokoļus un lasi. Pasniedzot var pārkaisīt ar koriandra lapiņām un sīpolu.

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.