Meksikas saulaini sildošā TOMĀTU zupa

Diāna 33 gadi, strādā valsts pārvaldē – kaut arī Meksikā nav būts un ēdieni ir baudīti vien pa retam, bet ir izveidojies priekšstats, ka Meksikas ēdienam jāsastāv no kukurūzas, pupiņām, paprikas, liellopu gaļas un čili. Rezultātā tiku pie liela katla sildošas, ļoti biezas zupas!

Sastāvdaļas – liellopu kauli ar gaļu, konservētas pupiņas ar čili 1gb, konservētas pupiņas 2 gb,  konservēti tomāti savā sulā 1gb, konservēta kukurūzas 1gb, sarkanā paprika 2gb, dzeltenā paprika 1 gb (tas vairāk krāsai), Santa Maria garšvielas Chili con cariene Spice mix, sīpols, ķiploks.

Pagatavošana – gaļas novārīšana prasīs visilgāko laiku (apm. 1 stundu). Toties pašai gatavošanai jāvelta ļoti nelielas pūles. Buljonam pievienoju pustējkaroti sāli. Kamēr gaļa vārās (tai ik pa laikam jānoņem putas), nomizo sīpolu un ieliek buljonā vārīties ar gaļu. Sagriež lielos gabalos papriku un nomizo ķiplokus (liku 5 daiviņas).

Izvārītu gaļu ceļam no katla atdzesēties un tikmēr pievienoju visas pārējās sastāvdaļas, kā arī speciālo garšvielu. Sīpolu metam ārā. Parasti, vārot lieku dažādas garšvielas, bet šoreiz bez sāls neko citu neliku, kā vienīgi Chili con cariene spice mix. Ņemot vērā, ka viena bundža ar pupiņām jau ir čilli, tad piebēru pusi paciņas un rezultātā manai garšas izjūtai ar to arī pietika. Tiem kam patīk asāki ēdienu, droši var bērt visu iepakojumu. Gaļu sagriežam un kopumā vēl pavāram 5 minūtes. Rezultātā iegūstam spilgtas krāsas sildošu zupu.


Zupas sastāvdaļas


Zupa vārās


Rezultātā iegūstam spilgtas krāsas sildošu zupu

Piebilde
– ar šīm sastāvdaļām var uztaisīt arī sautējumu. Tādā gadījumā jāizvēlas liellopu maltā gaļa, kas iepriekš ir apcepta uz pannas. Šajā gadījumā ēdienu var gatavot uz dziļās pannas. Pagatavošanas laiks būtu vien 10-15 minūtes.

Atpakaļ uz – MEKSIKAS virtuves ēdieni – 3 receptes, kas jāizmēģina!

Projekta draugs un atbalstītājs ir Santa Maria – piedzīvojums, kas dienas padara saulainākas!

Saistītie raksti

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.