MĀJĀS GATAVOTI saldie un sāļie SALDĒJUMI – 4 receptes

Vai esi kādreiz gatavojusi saldējumu pati – mājas apstākļos? Vai esi dzirdējusi par saldējumu, kura sastāvdaļas vairāk atgādina gardu auksto zupu, nevis saldo našķi? Mēs piedāvājam tev 4 interesantas saldo un sāļo saldējumu receptes. Pārsteidz draugus ar pašas gatavotu tomātu-bazilika saldējumu, vai bērnus ar arbūzu sorbetu, un kas zina – varbūt kulinārija kļūs par tavu jauno hobiju atvaļinājuma laikā? 

MĀJĀS GATAVOTIE SALDIE SALDĒJUMI
Banānu-kivi saldējums

Mutē kūstošs banānu un kivi saldējums – perfekts vasarai! Recepti lasi šeit!

Arbūzu sorbets

Atsvaidzinošs arbūzu sorbets – kā radīts karstām vasaras dienām! Recepti lasi šeit!

MĀJĀS GATAVOTIE SĀĻIE SALDĒJUMI
Tomātu-bazilika saldējums

Tomātu un bazilika saldējums – pārsteidz savus draugus! Recepti lasi šeit!

Kefīra-biešu saldējums



Saldējums gluži kā aukstā zupa! Recepti lasi šeit!

Saistītie raksti

4 komentāri
  1. Izskatās jau labi, bet kā nodrošīnāt to, lai saldējums paliktu viendabīgs un nebūtu ēdams ar ledus cērti? (Ir bijuši pāris neveiksmīgi mēģīnajumi tiesa ar citām receptēm)

  2. Reāli pēc stundas saldējumu jau vairs nesamaisīsi, tās ir muļķības (ja nu vienīgi ir mājās otra saldētava, kurā nav vajadzība uzturēt -18 grādu aukstumu, tad varbūt var). Man vienmēr saldējums ir sanācis viendabīgs, galvenais ir to kārtīgi saputot ar mikseri un receptēs, kur ir olas, karsējot skatīties, lai nesaraujās kunkuļos (tāpat kā taisot vārīto krēmu), bet arī kunkuļus ar rokas putojamo slotiņu var izmaisīt.
    Lai pirmās reizes nav jāsatraucas par neviendabīgumu, iesaku vienkārši saputot saldo krējumu, piemaisīt drusciņ pienu vai jogurtu, lai nav tik trekns un pievienot sablendētas ogas – visu kārtīgi samaisa, ielej metāla bļodiņā un liek saldētavā. Pēc dažām stundām jau varēs ēst.
    P.S. Protams ,ka mājās gatavots saldējums (īpaši tikai no augļiem, bez treknuma) ir cietāks nekā veikalā pirktais, jo tam nav pievienoti visādi draņķi (irdināstāji, sveķi utt). Bet ar karstu karoti varēs arī šādu salikt trauciņos. Otrs variants saldēt jau uzreiz iekšā vafelītēs vai uz kociņiem speciālās formiņās.

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.