Mājās gatavoti makaroni

Ja nekad pati neesi gatavojusi makaronus, tev šis process iespējams liekas sarežģīts, bet tas tā nav. Protams, makaronu gatavošanā ir nedaudz jāpiešauj roka, bet tas ir tā vērts, jo iznākums ir lielisks, veikalā pirkt makaronus vairs nevēlēsies.
Lielisks palīgs makaronu gatavošanā ir īpaša mašīna, kas palīdz izrullēt pareizās formas un biezuma makaronus. Tā ir mazliet līdzīga gaļas mašīnai un ir nopērkama sadzīves tehnikas veikalos. Bet nepārdzīvo, ja tev šīs mašīnas nav. Makaronus tikpat labi var pagatavot arī ar rokām. Un ja makaronu gatavošana tev iepatiksies, tad ar varēsi apsvērt domu par šīs ierīces iegādi.

Olu nūdeles

Vajadzīgās sastāvdaļas:
2 ½ tasītes miltu
Šķipsniņa sāls
2 sakultas olas
½ tasīte piena
1 ēdamkarote sviesta

Bļodā samaisi kopā miltus un sāli, tad pievieno sakultās olas, pienu un sviestu. Ar rokām samīci mīklu viendabīgā masā. Apsedz bļodu ar vāku un ļauj mīklai iestāvēties apmēram 10 minūtes.
Tad izveltnē mīklu, pāris milimetrus biezu, ļauj tai vēl ievilkties 10 min. Tad sagriez mīklu sev vēlamajā makaronu formā, garumā un platumā un liec kaltēties – atdali makaronus vienu no otra un izklāj uz tīra papīra, kad mīkla ir apkaltusi – vari vārīt makaronus. Iemet gatavos makaronus verdošā sālsūdenī un vāri 2 – 5 minūtes, tā kā makaroni ir svaigi tie izvārīsies ļoti ātri. Vārot makaronus ūdenim vari pievienot nedaudz eļļas, lai tie nesaliptu.
Mājās gatavotus makaronus vari pasniegt ar tām pašām piedevām kā veikalā pirktos – dažādām mērcēm, dārzeņiem, sieru u.c.

Mājās gatavoti makaroni

2 ½ miltu
½ tējkarote sāls
2 sakultas olas
½ tējkarote ūdens
1 tējkarote olīveļļas

Bļodā samaisi kopā miltus un sāli, tad pievieno sakultās olas, ūdeni un olīveļļu. Ar rokām samīci mīklu viendabīgā masā. Apsedz bļodu ar vāku un ļauj mīklai iestāvēties apmēram 10 – 12 minūtes.
Tad izveltnē mīklu pāris milimetrus biezu, ļauj tai vēl ievilkties 10 min. Tad sagriez mīklu sev vēlamajā makaronu formā, apkaisi vēlreiz tos ar miltiem mazliet un liec kaltēties – atsevišķi vienu no otra. Ja makaronus gribi uzglabāt vēlākai gatavošanai – izkaltē tos kārtīgi ( lai mīkla ir cieta) un liec ledusskapī, papīra turziņā.
Mājās gatavotus makaronus vari pasniegt ar tām pašām piedevām kā veikalā pirktos – dažādām mērcēm, dārzeņiem, sieru u.c.

 

  

Saistītie raksti

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.