MĀJĀS gatavota PICA – 3 receptes

Gribas ēst un jau sniedz roku pēc telefona, lai pasūtītu picu? Varbūt šis garšīgais raksts liks pārdomāt, un radīs iedvesmu pašai stāties pie plīts. Nenoliedzami ir dažādas vietas, kur baudīt šo fantastisko itāļu ēdienu, un varētu vismaz šoreiz neapgrūtināt sevi ar ēst gatavošanu. Un tomēr – mājās gatavota pica vienmēr ir visgaršigākā…
PICAS GATAVOŠANA MĀJĀS – KO ŅEMT VĒRĀ?
Plusi, gatavojot picu mājās, ir vairāki. Tu vari brīvi variēt ar sastāvdaļām un taisīt tieši tādu picu, kādu pati vēlies. Mājās cepta tā būs uzreiz ēdama pilnīgi karsta, jo zinātāji saka, ka atdzisusi pica zaudē 40% no savas ideālas garšas. Tāpat būsi pilnīgi droša par tajā ieliktajām sastāvdaļām, neuzraucoties par e-vielām vai palmu eļļu. Lai pica būtu patiešām lieliska, der atcerēties, ka rezultātu ietekmē divas svarīgākās sastāvdaļas – picas pamatne un tomātu mērce. Ideālā gadījumā, izmantojot mūsu receptes, pagatavo šīs sastāvdaļas pati. Ja nevēlies tam tērēt laiku, protams, vari izmantot saldēto picu mīklu (200 g pietiks vienai 30 cm lielai picai) un veikalā nopērkamo tomātu mērci.
Cepot picu, atceries, ka siers ir jāliek uzreiz pēc tomātu mērces, un tikai tad visas pārējās sastāvdaļas. Lai zem siera kārtas neveidotos izsutināta pica, kas ir lielākā mājās gatavotāju kļūda. Sieram jābūt viegli zeltainam, nevis brūnam. Tad tas jau ir apdedzis. Vislabāk der labi kūstošie sieri – parmezāna, rigamont vai vari pamēģināt mozarellas un kazas sieru citādākai garšai.
Ja neizmanto pašas gatavoto tomātu mērci, tad labāk ņem svaigus tomātus, nevis kečupu. Lai gaļas garša būtu izteiksmīgāka, to griez garenās plānās šķēlēs, vai nelielos kubiciņos. Atceries par garšvielām – timiāns, baziliks, estragons, pētersīļi, oregano u.c. Ja izmanto svaigas garšvielas, tās liec, kad pica gatava un jau izņemta no krāsns.
Katram cepējam ir citādāka garšas izjūta, tāpēc picu receptēs daudzums nav norādīts. Esi radoša un kombinē savas sastāvdaļu proporcijas pati!

MĪKLA PICAS PAMATNEI (4 picām)

Sastāvdaļas: 3,5 glāzes miltu, 1 glāze silta ūdens, svaigais raugs (puse no paciņas), ēdamkarote cukura un 3 ēdamkarotes ābolu etiķa, tējkarote sāls un 2 tējkarotes olīveļļas.
Pagatavošana: Sākumā atsevišķā traukā raugu iemaisa siltā ūdenī un pieliek cukuru. Aptuveni 10 minūtes ļauj tam iestāvēties. Miltos iejauc olīveļļu, etiķi, sāli un samaisa. Pieliek raugu un mīca mīklu, kamēr tā nelīp pie rokām. Liek mīklu bļodā, pārsedz ar dvielīti un liek uzrūgt siltā vietā aptuveni uz 1 stundu. Kad mīkla uzrūgusi, to vēlreiz samīca un sadala 4 vienādās daļās.

TOMĀTU PASTA – BŪTISKA PICAS SASTĀVDAĻA
Pastu var pagatavot vairāk un turēt ledusskapī ilgāku laiku, lai tas nav jādara katrā picu cepšanas reizē.
Sastāvdaļas: 1 bundža konservētu tomātu (bez mizām), var nedaudz pielikt arī saulē kaltētos tomātus, 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, 2 tējkarotes olīveļļas un 1 ēdamkarote garšvielas (kopā sajaukts oregano, baziliks, baltie pipari).
Pagatavošana: sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus. Kad tie viegli apcepti, pievieno tomātus un garšvielas. Visu sautē mazā temperatūrā aptuveni 30 minūtes.
PICAS STANDARTA RECEPTE 
Pamatni izrullē, klāj pa virsu tomātu pastu, rupji sarīvētu sieru un citas sastāvdaļas pēc savas vēlmes. Liec picu sakarsētā krāsnī (225-250 C temperatūrā) un cep apmēram 15 minūtes. Picai jābūt sulīgai ar nedaudz kraukšķīgu maliņu.

DAŽĀDU SIERU PICA  

Visu picu pica, kas garšos kā lieliem tā maziem! RECEPTI LASI ŠEIT

PICA AR VISTAS FILEJU UN ANANĀSIEM 

Vienmēr garda, maiga, bet sātīga! RECEPTI LASI ŠEIT

SVAIGĀ PICA AR FETAKI

Īstu dāmu pica – veselīga un ļoti garšīga. RECEPTI LASI ŠEIT

 

4 komentāru
  1. mmm… cik garšīgi izklausās!

    Prieks redzēt šo autori atgriežoties garšas baudās 🙂 Vienmēr interesanti raksti

  2. Es kā iesācējs uztaisiju , sanāca kā finiera gabals !!! Receptē (vienā ) bija teikts : … liek uz apakšējo resti un cep 15min . Kā tad īsti vajadzēja darīt? Jo tās plītis ar ir dažādi aprīkotas , manējai vispār nav termometrs iekšā !!!!! Pannā nevar cept ?

Komentēt Aivars Neatbildēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.