Latgales salāti – recepte

Esmu nolēmusi padalīties ar savu garadarbu. Vīramāte iedeva paprāvu maisu ar svaigiem gurķiem, mazos samarinēju, savukārt no lielajiem, pāraugušajiem uztaisīju tā saucamos – Latgales salātus. Rezultāts ir sanācis garšīgs!
 
1 kg svaigu gurķu, nomizo, sagriež šķēlītēs
250 g sīpolu, nomizo, sagriež pusripiņās, ja vēlas, var pielikt arī ķiploku
1 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote rupjās sāls (bez kaudzes)
1 ?damkarotes etiķa
4 vai nedaudz vairāk ēdamkarotes eļļas, es liku olīveļļu
2 ēdamkarotes zaļumus – dilles, pētersīli var arī nedaudz baziliku
 
Kā jau sacīts, gurķus nomizo, ja lielas sēklas – izņem tās ārā, sagriež šķēlītēs, sīpolus – plānās pusripiņās, zaļumus – sasmalcina. Visu liek bļodā, sajauc kopā ar eļļu, etiķi, sāli, cukuru. ļauj nostāvēties vismaz 3h, es pat atstāju uz visu nakti pārsegtu ar vāku. Nolej lieko šķidrumu, cieši pilda tīrās, sterilizētās burkās. Tā kā man nav liela katla un ūdens termometra, pasterizēšanu veicu elektriskajā cepeškrāsnī. Sasildīju krāsni līdz 150C grādiem, liku savas puslitra burciņas ar viegli aizskrūvētiem vāciņiem uz rež?ot? plaukta, tā lai nesaskaras un 15 min. atst?ju kars?ties (pieļauju, ja burciņas būtu lielākas, vajadzētu pasterizēt nedaudz ilgāk), izņēmu ārā un vēl siltām, cieši aiztaisīju vāciņus. Pēc 5 dienām vienu attaisīju, pagaršoju – ir labs!

4 komentāri
  1. Uj kur laikā šitā recepte ienākusies, man arī pilna siltumnīca ar pāraudzeņiem, būs ko brīvdienās darīt… :). Paldies! Dārta, padalies vēl ar kaut ko!

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.