Nepieciešams:
2 lapu biešu (mangolda) ceri,
800ml šķīstošā buljona,
2 sīpoli,
200ml saldā krējuma,
30g kviešu miltu,
sviests,
rīvēts muskatrieksts, pipari.
Pagatavošana:
Lapu bietes nomazgā un atdala no kātiņiem. Kātiņus sagriež kubiciņos un ar pusi no lapām pievieno buljonam. Pievieno piparus, muskatriekstus, notīrītus sīpolus un vāra buljonu aptuveni 30 minūtes, tad izņem sīpolus. Zupu blenderī sakuļ biezenī. Sviestu sajauc ar miltiem, veido nelielas lodītes, kuras iecilā karstajā zupā, nepārtraukti maisot. Aptuveni 5 minūtes pavāra, pievieno saldo krējumu. Atlikušās biešu lapas smalki sakapā, pievieno zupai un vāra vēl 7 minūtes. Zupu pasniedzot, tai var pievienot sadrupinātu Rokfora sieru vai pārkaisīt ar Parmesan sieru.
Šitas ir kaut kas jauns, bet tos biešu cerus tā vienkārši var dabūt?
jāgaida sezona – tirgu var dabut visu