Nepieciešams:
600g maltās gaļas (puse – cūkgaļa, puse – liellopu gaļa)
2 vidēja lieluma sīpoli
3 daiviņas ķiploka
3 olas, kaltēta raudene
2 ēdamkarotes skābā krējuma
olīveļļa
sāls, svaigi malti pipari
Zaļumi (dilles, pētersīļi)
Pagatavošana:
Gaļu kārtīgi izmīca lielā bļodā. Pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus, sāli, piparus, krējumu, olas. Sīpolus notīra, sasmalcina, uz karstas pannas apcep zeltaini brūnus un pievieno kotlešu masai. Zaļumus ļoti smalki sasmalcina un iemaisa gaļas masā. Sagatavoto kotlešu masu kārtīgi sajauc, pievienojot nedaudz kaltētas raudenes. Lai panāktu svaigāku garšu, masai var pievienot rīvētas citronu miziņas. No gatavās masas veido nelielas kotletītes un cep olīveļļā. Olīveļļu ieteicams liet mazāk, toties biežāk mainīt, lai neveidotos piedegums.
centos, cik mācēju 🙂 viens cepiens sanāca tāds, kur sāls par maz, otrs – kur par daudz 😀 kotlešu cepēja no manis nesanāks…
> Rakstīt šeit!