KOTLETES ar zaļumiem

Pirms neilga laiciņa mūsu forumā kāda lasītāja lūdza dalīties padomos, kā pagatavot visgaršīgākās kotletes pasaulē. Protams, cilvēki ir dažādi, un viņu izpratne par to, kas ir visgaršīgākais pasaulē – arī. Taču šeit būs viena receptīte, kuru ir vērts pamēģināt – varbūt tiešām kādam šī būs tā īstā, kuru likt uz goda pjedestāla?

Nepieciešams:
600g maltās gaļas (puse – cūkgaļa, puse – liellopu gaļa)
2 vidēja lieluma sīpoli
3 daiviņas ķiploka
3 olas, kaltēta raudene
2 ēdamkarotes skābā krējuma
olīveļļa
sāls, svaigi malti pipari
Zaļumi (dilles, pētersīļi)

Pagatavošana:
Gaļu kārtīgi izmīca lielā bļodā. Pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus, sāli, piparus, krējumu, olas. Sīpolus notīra, sasmalcina, uz karstas pannas apcep zeltaini brūnus un pievieno kotlešu masai. Zaļumus ļoti smalki sasmalcina un iemaisa gaļas masā. Sagatavoto kotlešu masu kārtīgi sajauc, pievienojot nedaudz kaltētas raudenes. Lai panāktu svaigāku garšu, masai var pievienot rīvētas citronu miziņas. No gatavās masas veido nelielas kotletītes un cep olīveļļā. Olīveļļu ieteicams liet mazāk, toties biežāk mainīt, lai neveidotos piedegums.

Lai arī šis ēdiens ir sātīgs, tajā gandrīz nav ogļhidrātu, tāpēc ir baudāms, ja piekop kādu no diētām ar zemu ogļhidrātu saturu. Savukārt, ja diētu neievēro, tad īpaši garšīgi šīs kotletes garšos kopā ar spageti un svaigu tomātu mērci.

2 komentāri
  1. centos, cik mācēju 🙂 viens cepiens sanāca tāds, kur sāls par maz, otrs – kur par daudz 😀 kotlešu cepēja no manis nesanāks…

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.