KONSERVĒTI ĀBOLI KANĒĻA SĪRUPĀ

Sastāvdaļas – aptuveni 5 kilogrami ābolu, 4 krūzes cukura, 4 krūzes ūdens, 1-2 ēdamkarotes malta kanēļa.

Pagatavošana –
ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Sīrupu taisa no ūdens, kurā izkausē cukuru un pievieno kanēli. Kad tas uzvārījies, liek iekšā ābolu šķēlītes un vāra uz vidējas liesmas apmēram 5 minūtes, līdz āboli ir izsiluši. Ābolus kopā ar sīrupu pilda iepriekš sagatavotās burciņās (vislabāk 1 – 1,5 litru), aizvāko un vārošā ūdens peldē karsē vēl 20 minūtes. Pēcāk ņem ārā un atdzesē, kad atdzisušas – nes uz pagrabu vai liek vēsā pieliekamajā!

Piebilde
– ziemā šādi sagatavoti āboli lieliski garšos kā vieni paši, tā kopā ar saldējumu, putukrējumu, vai kā pildījums dažādiem konditorejas izstrādājumiem – smalkmaizītēs, pīrāgos, kūkās.

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.