Klasiskās PLĀNĀS PIPARKŪKAS

Kraukšķīgās, plānās piparkūkas –  tā ir tradicionāla recepte, kas garšos visiem un nekad neliks vilties!
Sastāvdaļas: 400 g cukurbiešu sīrupa, 150 g sviesta, 200 g cukura, 2 olas, 1 g sodas un cepamā pulvera, 600 g kviešu miltu, garšvielas pēc izvēles (klasiskā variantā –  iesals, kardamons, kanēlis, krustnagliņas, muskatrieksts, ingvers, nedaudz piparu), vai vari izmantot veikalos nopērkamos jau gatavos garšvielu maisījumus piparkūkām! Lasi – 6 GARŠVIELU maisījumi PIPARKŪKĀM.
Pagatavošana: sīrupu ar cukuru un sviestu liek katliņā, uzvāra. Kamēr masa verdoša, tajā iekuļ pusi miltu un pieber saberztas garšvielas. Maisa līdz mīkla kļūst viendabīga un atdalās no katla malām. Kad mīkla padzisusi, tai pievieno sakultas olas un ūdenī atšķaidītu sodu un cepamo pulveri, kā arī atlikušos miltus. Visu kārtīgi samaisa un vismaz 1 stundu atstāj ar dvieli apsegtā bļodā, lai mīkla „ievelkas”. Vēlāk mīklu plāni izrullē un ļauj vaļu fantāzijai, veidojot piparkūku formiņas. Cept aptuveni 180 grādos līdz piparkūkas kļūst zeltaini brūnas.

Lasi arī3 PIPARKŪKU receptes – PLĀNĀS, BIEZĀS un DIĒTISKĀS piparkūkas

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.