KLASISKĀ RASOLA recepte – vienmēr GARŠO lieliski

Šoreiz piedāvājam recepti vieniem no iecienītākajiem salātiem latviešu virtuvē – rasolam. Lai labi garšo!

KLASISKAIS RASOLS

Sastāvdaļas
– 0,5 kg doktordesas (ja vēlies izvairīties no pusfabrikātiem uzturā, desu droši vari aizstāt ar kūpinātu vai vārītu gaļu), 2 kg kartupeļu, burkāni (ar to daudzumu variē pēc ieskatiem), 4 olas, 1 bundža zaļo zirnīšu, 5-6 vidēja izmēra marinēti gurķi, majonēze un krējums (proporcijas – pēc gaumes), sāls, pipari, sinepes un/vai mārrutki.

Pagatavošana
– vispirms novāri kartupeļus un burkānus. Centies tos nepārvārīt, lai griešanas laikā tie nesāktu šķīst. Kamēr kartupeļi un burkāni atdziest, cieti novāri olas (jāvāra aptuveni 10 min). Novārītos kartupeļus, burkānus, olas, kā arī desu vai gaļu un marinētos gurķus sagriez kubiciņos. Labākai garšai sastāvdaļas griez sīki, taču nepārspīlē – gabaliņiem nevajadzētu būt mazākiem par zirņu izmēru, ja nevēlies, lai no salātiem sanāk „putra”. Visu saber vienā bļodā un pievieno majonēzes un krējuma maisījumu, kā arī sāli, piparus un sinepes pēc garšas. Salātus kārtīgi samaisi. Un lūk, rasols ir gatavs pasniegšanai!

Piebildes
– ja klasiskais rasols apnicis, piedāvājam tev dažus ieteikumus salātu atsvaidzināšanai – ja vēlies rasolu padarīt mazāk barojošu, lieto mazāk majonēzes un izvēlies krējumu ar pazeminātu tauku saturu. Netradicionālākai garšai rasolam vari pievienot sīkos kubiciņos sagrieztus svaigus ābolus. Izteiktākai garšai vari pievienot arī dilles vai citus garšaugus. Ja vēlies iepriecināt veģetārieti, pagatavo bezgaļas rasolu jeb baltos salātus – izmanto vairāk dārzeņus un gaļu aizstāj ar vārītiem burkāniem. Zivju cienītājas var aizstāt desu ar siļķi – arī šai receptei ir daudz piekritēju.

7 komentāri
  1. Es rasolu pagatavoju kādu stundu-divas pirms pasniegšanas, lai tas vēl var pastāvēt ledusskapī un “ievilkties”.

  2. Kaut kāds murgs, kāds tam sakars ar rasolu. Ņemam jebkuru Vecolaiku pavārgrāmatu. Nekādu desu! Visos variantos cūkgaļas cepetis, nēģis, bietes, daudz olu…Cik vienkārši ņemam lētāko sintētisko desu un nekas nav jagatavo. Rasols gatavs.Šausmas!!

  3. ka Krievijā sauc rosoli /Rasoli >Salat Ollijve!!! kiš miš no vakadienas banketa 🙂 lai pohas mazinātu,

    ///

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.