KLASISKĀ marināde CŪKGAĻAS ŠAŠLIKAM

Sastāvdaļas – kilogramam gaļas – 500 g šķēlēs sagrieztu sīpolu, 3 ēdamkarotes olīveļļas, 2 lauru lapas, malti melnie un sarkanie pipari, tējkarote koriandra vai ķimeņu (vai abu) sēklu, garšaugi pēc izvēles (piemēram, sauja kinzas vai pētersīļu), var pievienot arī sulu no 1 svaiga citrona un, ja tīk – nedaudz baltvīna, lai gaļa sanāktu mīkstāka.
 
Pagatavošana – šķēlēs sagrieztos sīpolus sajauc ar sakapātiem zaļumiem, pievieno melnos un sarkanos piparus (turklāt – darot to bez bažām, ka tik nav pa daudz), sadrupina lauru lapas, pievieno olīveļļu, pievieno ķimeņu vai koriandra sēklas, citrona sulu un baltvīnu. Var pielikt arī sāli pēc garšas. Gatavajā marinādē liek iekšā gaļu un kārtīgi samīca! Uzliek slogu vai pārtikas plēvi vairākās kārtās un liek bļodu ledusskapī vai nes uz pagrabu. Marinē kā minimums 3-4 stundas, taču vislabāk – atstāj marinēties uz visu nakti.

Piezīmes –
šī nu ir recepte, kurā bailēm nav vietas – sīpolu nevar būt par daudz, jeb – jo vairāk, jo labāk, jo tie ir galvenie, kas gaļai piedod mīkstumu un izcilu aromātu (protams, arī garšu), tas pats attiecas uz pipariem! 

Lasi arī – 6 DAŽĀDAS marinādes vistas, cūkgaļas un liellopa gaļas ŠAŠLIKAM

2 komentāri

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.