Klasiskā KARSTVĪNA recepte

Klasiskā un vispopulārākā sarkanā karsvīna recepte, kas garšos visiem un piedos svētkiem tik vajadzīgo noskaņu!

Sastāvdaļas – 8-10 porcijām – 2 pudeles sarkanvīna, 50ml brendija, 125g cukura (var izmantot brūno cukuru), 1 liels apelsīns, sagriezts, 2 kanēļa standziņas, 1 anīsa zvaigznīte, dažas krustnagliņas, ¼ tējkarotes svaigi samalta vai sarīvēta muskatrieksta, vai nu viena vaniļas pāksts, vai nedaudz vaniļas ekstrakta vai 1 tējkarote vaniļas cukura, 150g saldētu ogu (jāņogas, upenes, mellenes u.c.)

Pagatavošana – lej katlā vienu pudeli vīna un liek klāt apelsīnu, cukuru, visas garšvielas, izņemot ogas. Uzkarsē, maisa, līdz izšķīst cukurs. Uz lēnas uguns pakarsē apmēram 15 minūtes, bet neļauj stipri sākt vārīties. Pievieno pārējo vīnu, brendiju un saldētās ogas. Pasilda vēl 5 minūtes, ņem nost no uguns un pasniedz.

Atpakaļ uz – 5 dažādas KARSTVĪNA receptes

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.