ĶIRŠU KOMPOTS

Katrīna, 29 gadi, grāmatvede: Šis ir ķiršu kompots, kuru varu dēvēt arī par kompotu „ar bērnības garšu”. Tādu katru gadu taisīja mana ome laukos, kur mums bija daudz skābo ķiršu koku, kurus svaigus noēst nevarējām. Kompots ir gardums, kas pēc tam priecē visu ziemu.

Sastāvdaļas – ķirši ar visiem kauliņiem (vēlams ne pārgatavojušies, citādi izjuks), cukurs, ūdens.

Pagatavošana – ņem tīras litra burkas, tajās pilda tīrus, izšķirotus ķiršus (skatās, lai tie nav mīksti un pārgatavojušies). Burkas piepilda līdz sašaurinātajai vietiņai pirms vāka. Tad gatavo cukura sīrupu. Es lieku 500g cukura uz litru ūdens, sanāk saldi, ja gribas ne tik saldu, cukuru liek nedaudz mazāk. Sīrupu kārtīgi samaisa, un tādu pašu aukstu lej burkās virsū ķiršiem. Lej tā, lai pārsedz ķiršus, bet paliek vēl vieta līdz vāciņam. Burkas aizvāko, tad liek lielā katlā, vēsā ūdenī un uzmanīgi karsē līdz 85 grādu temperatūrai. Kad tā sasniegta, burkas turu ūdenī vēl apmēram 25 minūtes. Pēc tam ņem ārā, atdzesē un – prom uz pagrabu, pieliekamo vai arī ledusskapi!

Atpakaļ uz – OGAS ziemai – 3 neparastas receptes

Projekts tapis sadarbībā ar lielāko ekoveikalu tīklu Latvijā – Biotēka, un tā pārstāvēto zīmolu Urtekram, kas piedāvā roku ziepes ar brūno cukuru.

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.