Ķirbju SMŪTIJS ar sildošām garšvielām – izcili labs!

Šis ķirbju smūtijs ir ne tikai ļoti garšīgs, bet pateicoties savām īpašajām sastāvdaļām, arī uzturvielām bagāts un veselīgs. Pagatavo to sev un savai ģimenei brokastīs vai launagā!

Vienai lielai smūtija glāzei būs nepieciešams:
150-200 g atdzesēts krāsnī cepts ķirbis (ja audzis pie uzticama zemnieka, var izmantot ar visu mizu, kā arī sēklām) vai tvaicēts ķirbis
1-2 banāni (var būt arī sasaldēti)
200 ml ķirbju sēklu (mandeļu, rīsu, auzu vtml.) piens
1 tējkarote kokosriekstu piens
½ tējkarote medus vai kļavu sīrups
Neliela šķipsniņa no katras garšvielas: kanēlis, kardamons, smaržīgo piparu pulveris, ingvera pulveris, muskatrieksts, krustnagliņu pulveris
Papildus vari pievienot 1/3 tējkarotes maltu ķirbju sēklu un 1/3 tējkarotes maltu linsēklu

Visas sastāvdaļas kārtīgi sablenderē, pildi skaistā glāzē un baudi, veroties rudenīgajā ainavā!

3 komentāri
  1. Uztaisīju, sanāca tiešām ļoti garšīgs. Vienīgais, ko nedaudz iekoriģēju – smūtijā izmantoju jau gatavu rīsu-kokosriekstu pienu, saucas Rīsu dzēriens ar kokosriekstiem.

Komentēt Made Neatbildēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.