Kefīra un biešu SALDĒJUMS

Sastāvdaļas – kefīrs, trekns skābais krējums (kefīrs un krējums attiecībā 1:1), ķiploka daiviņa, ēdamkarote cukura, malti melnie pipari, sāls pēc garšas, dilles, bietes, citrona sula, tējkarote medus, ķimenes, balzāmetiķis.

Pagatavošana
– samaisa kefīru ar skābo krējumu, pievieno rīvētu ķiploku, cukuru, sāli, piparus un dilles (pēc vēlmēm). Maisa, kamēr garšvielas izšķīdušas un liek saldētavā. Saldē, kamēr masa pa pusei sasalusi. Kamēr masa tiek saldēta, pagatavo bietes – izvāra tās un smalki sarīvē. Pievieno sāli un pustējkaroti medus, viena citrona sulu un ķimenes, visu samaisa un atdzesē. Ņem glāzi balzāmetiķa, samaisa ar tējkaroti cukura un 5 minūtes vāra (līdz rodas lieli burbuļi), tad atdzesē. Izņem no saldētavas krējuma-kefīra masu un visu kārto traukā: kārta krējuma-kefīra masas, kārta biešu masas, kuru pārslaka ar balzāmetiķa mērci. To atkārto līdz visas masas beigušās un pasniedz.

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.