Karstmeizītes ar BRĪ sieru un PIEDEVĀM

Krista – jau kādu laiku mūsu brīvdienu brokastu viena no top uzkodām ir karstmaizītes ar Brī sieru. Pagatavojamas neticami ātri un ir ārkārtīgi garšīgas. Brī siers piedod maizītei īsto rozīnīti, kas nebūt nav līdzīgs parastajam sieram, kas saplok un paliek staipīgs. Brī siers tieši pretēji, tam kūstot tas paliek gaisīgs un krēmīgs un ļoti garšo kā lielam tā arī mazam. Šī uzkoda lieliski noder arī ballītēm. Liekot roku uz sirds varu garantēt, ka veikums tiks novērtēts uz visiem 100%!

Sastāvdaļas – bagete, brī siers, 3 tomāti, 1 liels puravs, 3 daiviņas ķiploka, 1 sīpols, timiāns, rozmarīns, lauru lapas, pipari, sāls, tējkarote cukura, olīveļļa, 2 ēdamkarotes tomātu mērce.

Pagatavošana – gareniski sagriež bageti, apslaka ar pavisam nedaudz olīveļļas un liek 190 grādos sakarsētā cepeškrāsnī uz, aptuveni, 5 minūtēm.

Tomātus nomizo un sagriež kubiņos. Sīpolu tāpat. Puravu sagriež mazās strēmelītēs. Ar ķiplokspiedi izspiež ķiploku. Liek visu katliņā un sautē apmēram 10 minūtes. Pievieno rozmarīnu, timiānu, 1 lauru lapu, sāli, piparus. Pēc 10 minūtēm pievieno tomātu mērci un vēl pēc 3 minūtēm cukuru. Visu sautē uz lēnas uguns vēl 10 minūtes.

Mērci liek virsū apceptajām bagetēm, pa virsu klāj Brī sieru. Liek cepeškrāsnī uz 7 minūtēm.

Atpakaļ uz – 3 ĀTRAS un VESELĪGAS brokastu ēdienu receptes

Projekts tapis sadarbībā ar FINN CRISP sausmaizītēm. Vairāk par FINN CRISP vari uzzināt www.finncrisp.com

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.