Karstasinīgā TOMĀTU zupa

Šo zupu iesaku visiem Valentīna dienas svinētājiem tās krāsas dēļ, jo mīlestība vienmēr ir ugunīgi sārta, kā arī tās sastāvdaļu dēļ – tomāti, cik man zināms, tiek uzskatīti par visai ietekmīgiem afrodiziakiem, tāpat arī pievienotās garšvielas. Zupu var pasniegt rotājot ar avokādo pusītēm, kas šķīvī saliktas sirds formā!
Sastāvdaļas – 1-2 vistas filejas, 1 burkāns, 1 sīpols, 1 čilli pipars, 1 saldā paprika, 1 bundža tomātu bez mizas savā sulā, 2 selerijas kāti, 1,5 l vistas gaļas vai dārzeņu buljona (ko var pagatavot no buljona kubiņiem), ¼ tējkarotes kumina, 1 sasmalcināta ķiploka daiviņa, sāls, avokado.
Pagatavošana – sagatavo vistas fileju (apcep uz pannas, novāra vai grilē – viss atkarīgs no jūsu iespējām), nedaudz atdzesē un sagriež plānās sloksnītēs. Dārzeņus sasmalcina sev pieņemamā un patīkamā izmērā, apcep uz pannas, pievieno garšvielas, tad liek klāt sagatavotajam buljonam, kurš burbuļo katlā. Traukā, kurā vārās sastāvdaļas pieliek sasmalcinātus konservētus tomātus ar visu sulu, visu vāra 20 minūtes, noslēgumā pievieno vistas gaļu, vēlreiz uzvāra un zupa ir gatava. Zupu rotā ar avokado gabaliņiem.
Atpakaļ uz 3 gardas VALENTĪNA dienas VAKARIŅU ēdienu receptes

Projekta atbalstītāja Iittala zīmola traukus, galda piederumus un dizaina priekšmetus Latvijā vari iegādāties universālveikalā Stockmann. Vairāk par Iittala vari uzzināt www.iittala.com

2 komentāru
  1. Miiljaas meitenes, kas ir ¼ tējkarotes kumina? 🙂 Taa laikam ir kaada garshviela? 🙂

  2. Iz google’s apcirkņiem: Kumins (Cuminum cyminum) ir viengadīgs čemurziežu (Apiaceae) dzimtas augs. To sauc arī par romiešu ķimenēm. Kumins ir otra populārākā garšviela pasaulē pēc melnajiem pipariem. Tā sēklas izmanto tā īpašās smaržas dēļ. Kultivē jau kopš seniem laikiem; augļus (sēklas) izmanto, lai uzlabotu garšu sieram, kūkām, karija pulverim un alkoholiskajiem dzērieniem. Arī, lai uzlabotu apetīti un mazinātu kuņģa darbības traucējumus.

Komentēt Kas meklē, tas atrod! Neatbildēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.