JĀŅOGU krēms

Sastāvdaļas – 500g jāņogas, 100g ūdens, 4 olu dzeltenumi, 225 g cukura, šķipsniņa sāls, 60g sviesta.

Pagatavošana
– ogas notīra, nomazgā, tad aplej ar ūdeni un karsē aptuveni 15 minūtes visu laiku spaidot ar stampiņu, bet neuzvāra. Pēc tam masu izspiež caur sietiņu, masu lej katliņā un karsē uz mazas uguns, bet joprojām neļauj uzvārīties. Pievieno sāli un cukuru. Maisot masu ar koka karoti, lēni iemaisa olu dzeltenumus. Nepārtraukti maisa līdz brīdim, kad masa sabiezē un sāk lipt pie karotes (aptuveni 15 minūtes). Tad noņem katliņu no plīts un lēnām iemaisa masā mīkstu (izkausētu) sviestu, līdz masa kļūst viendabīga. Atdzesē ledusskapī apmēram stundu.

Saistītie raksti

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.