Atceries bērnības vasaras smaržu, kas virmoja pa visu pagalmu, kad vecmamma vārīja zaptes? Visticamāk, ka par vecmammu tu vēl neesi kļuvusi, bet, ieraugot dārzā nogatavojušās ogas, rokas tā vien stiepjas pēc burkām un pavārgrāmatām, vai ne? Piedāvājam tev sešas receptes, ko iesākt ar upenēm, jāņogām un ērkšķogām – sākot no pikantajiem ievārījumiem līdz slinkajai marmelādei (saki paldies tam, kurš izgudroja mikroviļņu krāsni!). Pamēģini pati un pēc tam dod padomus par savai omei!
JĀŅOGAS
Slinkā jāņogu marmelāde. RECEPTI LASI ŠEIT!
Jāņogu krēms. RECEPTI LASI ŠEIT!
ĒRKŠĶOGAS
Pikantais ērkšķogu ievārījums. RECEPTI LASI ŠEIT!
Ērkšķogu saldējums. RECEPTI LASI ŠEIT!
UPENES
Upeņu un banānu ievārījums. RECEPTI LASI ŠEIT!
Upeņu mafini. RECEPTI LASI ŠEIT!
Vai kā sakārojās! Skriešu vakarā iemēģināt kādu no šīm receptītēm!