Humoss pašas spēkiem

Humoss ir ļoti populārs ēdiens Izraēlā, Ēģiptē, Grieķijā, Itālijā, Spānijā un daudzās citās Tuvo Austrumu un Vidusjūras valstīs. Tas tiek gatavots no vārītiem turku zirņiem, sezama eļļas un garšvielām. Jau kādu laiku humosu var iegādāties arī Latvijas veikalos, tomēr, ja tev patīk darboties virtuvē, to var mēģināt pagatavot arī pati.

Nepieciešams:
600g turku zirņu
5 ēdamkarotes tahini (sezama sēklu pasta)
2 ēdamkarotes citrona sulas
2 daiviņas ķiploka
sāls, svaigi malti pipari;
Olīveļļa, zaļumi (dilles, pētersīļi).

Pagatavošana:
Zirņus uz nakti iemērc ūdenī, noskalo un vāra aptuveni stundu. Aptuveni glāzi vārīto zirņu atliek dekoram. Pārējos zirņus liek lielā bļodā, pievieno tahini, citrona sulu, sāli, piparus un caur spiedi izspiestu ķiploku. Visu kārtīgi sablenderē, līdz humoss iegūst viendabīgu konsistenci. Ja masa sanāk par biezu, maļot pievieno ūdeni.

Pasniedzot humosu dekorē ar veselajiem zirņiem, apslaka ar olīveļļu un pārkaisa ar kapātiem zaļumiem. Pasniedz kopā ar olīvām, jalapeno pipariem, maizīti un citām uzkodām.

Saistītie raksti

7 komentāri
  1. Neesmu atklājusi olīvju burvību tāpat kā Humosa burvību! Nezinu, man viņš liekās liela pēka 😀 Fui! 😀

  2. domāju, ka Hanuman jābūt. ja nav, tad ir superīgs veikals “Gourmet studio” uz Lienes ielas, tur var, manuprāt, nopirkt pašu velnu (ja runa ir par garšvielām) :))

  3. Ar humusu jaauzmanaas – tam ir ljoti iiss deriiguma terminjsh – vienalga, vai tas ir pashu gatavots vai ari pirkts. Arii ljoti barojosh. Daudzreiz Vidusjuras zemes restornaanos to pasniedz kaa uzkozhamo ar pitas maizi un visadiem salatinjiem, lidz ar to, kad atnes pamata maltiti, tad tai vairs nav vietas vedera. Citadak – ljoti garshigs un veseligs ediens. Savulaik thinu vareeja ik pa laikam nopirkt arii Stokmanaa.

  4. bāāāāc, tas ir kaut kas nēēēņormāli garšīgs. ir arī latvijas ražojums tāds Hum-Hum. iesaku 🙂

  5. Humos ir īpaši garšigs ar pitas maizi. To par cep pierīgā un var nopirkt Zaļajā tirdiņa Berga Bazārā katru otrjā un ceturtjā mēneša sestdienā.

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.