Gardā MELLEŅU zupa ar KLIMPĀM

Melleņu zupa ar klimpām – vai atceries, cik garda tā bija bērnībā? Un cik zili zobi no tās palika? Melleņu klimpu zupa ir gardums, kas tev noteikti jāpagatavo – palutini sevi un iepriecini savējos!

Zupai400 g melleņu, 100 g cukura, ½ citrona, 1 ēdamkarote kartupeļu cietes.
Klimpām – 1 ola, 1 glāze piena, 250 g miltu, šķipsniņa sāls.

Pagatavošana – 1,5 l ūdens aplej mellenēm un vāra līdz tās sāk šķīst. Pievieno cukuru, izspiestu citrona sulu un nedaudz pierīvē citrona miziņu. Kad melleņu zupa sāk vārīties, pievieno, aukstā ūdenī izšķīdinātu, kartupeļu cieti. Uzvāra.

Olu sakuļ ar sāli, pielej pienu un iemaisa miltus. No masas gatavo apaļas vai garenas klimpiņas. Liek vārošā sālsūdenī, vāra līdz uzpeld.

Pasniedz atdzesētu melleņu zupu ar atdzesētām klimpām.

Atpakaļ uz – MELLEŅU gardumi – 6 dažādas receptes

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.