Gardā BURKĀNU kūka

Burkāns ir viens no tiem dārzeņiem, kas savā pagatavošanā ir neticami universāls. Tas izmantojams ne vien tik ierastajos sāļajos otrajos ēdienos un zupās, bet arī desertos un citos saldajos ēdienos. Piedāvājam tev vienkāršu un ātri pagatavojamu, gardas un veselīgas burkānu kūkas recepti!

Sastāvdaļas – 1,5 glāzes milti, 1 glāze cukura, 0,5 glāzes kokosriekstu skaidiņu, 0,3 glāzes sasmalcinātu pekanriekstu, 2 tējkarotes cepamais pulveris, 1 tējkarote sāls, 2 tējkarotes kanēlis, 3 ēdamkarotes rapšu eļļa, 2 olas, 2 glāzes rīvētu burkānu, 1,5 glāzes konservētu, sīki sagrieztu ananāsu.

Glazūrai – 2 ēdamkarotes mīksta sviesta, 250 gr svaigā siera (piem., Philadelphia), 3 glāzes pūdercukura, 2 tējkarotes vaniļas cukura.

Pagatavošana – uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem pēc celcija. Sajauc miltus, cukuru, kokosriekstu skaidiņas, pekanriekstus, cepamo pulveri, sāli un kanēli lielā bļodā. Samaisi olas, ar eļļu, pievieno rīvētus burkānus, sīki sagrieztus ananāsus. Masu lej iekšā miltu maisījumā un kārtīgi visu sajauc. Mīklu lej cepešpannā, kas iesmērēta ar nelielu daudzumu sviesta vai eļļas. Cept 180 grādu temperatūrā, 35 minūtes vai līdz brīdim, kad kūkā iedurtam koka irbulītim nepielīp mīkla. Ņem ārā un ļauj atdzist.

Lai sagatavotu glazūru, samaisa sviestu un svaigo sieru. Maisa tik ilgi, līdz masa kļūst viendabīga, pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, kārtīgi sajauc. Uzklāj glazūru kūkai. Var rotāt ar marcipāna burkāniņiem, kokosriekstu skaidiņām u.c. dekoratīviem elementiem.

4 komentāri
  1. 1,3 glāzes cukura šo kūku padara par neveselīgu. Tas ir tas ir tas pats, kas dzert kolu un uzkost burkānu 😉

  2. Aicinu pievienot mazāk cukura,bet pielikt sauju dzērveņu, rozīņu, mazliet kardamona,kanēļa un varbūt pat šķipsniņu čilli, sanāks krietni veselīgāk!

  3. Cik tad veselīga tā kūka var būt, ja 1,3 glāzes cukura un vēl 3 glāzes pūdercukura? Vai nav tā kā par daudz?

  4. Ja gribat ēst kaut ko vieglu, bez daudz kalorijām, tad neediet kūkas vispār, kūka ir domāta saldummīļiem , atcerieties, ka kūka bez salduma nav kūka!!!

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.