FRĪ KABAČI

Sastāvdaļas – Puse vidēji liela kabača, sāls, kvalitatīva olīveļļa, pēc izvēles – tomātu mērce vai krējuma mērce ar garšaugiem pasniegšanai, kā arī citas garšvielas, ja ar sāli šķiet par maz.

Pagatavošana –
Kabaci atbrīvo no sēklām un sagriež frī lieluma gabaliņos, var izmantot arī frī kartupeļu gatavošanai paredzēto rīvi. Sagrieztos kabaču gabaliņus kārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, apsmidzina ar olīveļļu, apkaisa ar sāli (viegli, taču, ja garšo sāļi ēdieni – var vairāk), pēc izvēles – ar citām garšvielām. Liek cepeškrāsnī 220 grādos un cep aptuveni 40 minūtes, līdz kabači no ārpuses kraukšķīgi un no maliņām apbrūnējuši, bet iekšā mīksti. Pasniedz siltus ar izvēlēto mērci, var ēst gan vienus pašus, gan kā piedevu gaļas ēdieniem.

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.