Eksperimenti ar kartupeļu biezeni

Eksperimenta pamatsastāvdaļai – kartupeļu biezenim – nepieciešamas trīs sastāvdaļas:
1.5kg kartupeļu;
Apmēram 300ml piena,
mazliet sviesta,
un protams, sāls.

Nomizotus kartupeļus smalki sagriež un aptuveni 25-30 minūtes vārā nelielā ūdens daudzumā. Kartupeļus nokāš, sastampā ar stampu un sakuļ biezenī. Pienu uzvāra un pamazām lej kartupeļu masā, turpinot maisīt. Pienu pievieno tik daudz, lai biezenis nebūtu sauss. Visbeidzot iemaisa sāli un sviestu.

Un šeit sākas pats eksperiments. Kartupeļu biezenis ir universāla piedeva gaļas un zivju ēdieniem, kā arī salātiem. Tas ļoti garšo bērniem. Tā gatavošanas procesā var plaši eksperimentē ar sastāvdaļām, pievienojot, piemēram, sakapātus sīpolus, puravus vai sīpolus kopā ar kraukšķīgi apceptu cūkas krūtiņu. Tāpat var iemaisīt dažādas garšvielas – smalki sagrieztu sieru vai rīvētus burkānus. Uzvārot lielāku daudzumu biezeņa, to var glabāt ledusskapī un nākamajā dienā, brūni apceptu, pasniegt pusdienās kā piedevu pamatēdienam.

3 komentāri
  1. Zin kas ir baigi labi? Ja biezenim piejauc klāt kādus divus olu dzeltenumus, uzlabo garšu – patiešām :)) Nu un tad jau pieminētā gaļa, garšvielas utt! Bet olas tur iekšā ir njammm 🙂

Komentēt stirna Neatbildēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.