Dzērvenes ir bagātas ar C vitamīnu, šķiedrvielām, fitoncīdiem (augu izdalītas vielas, kas aptur mikroorganismu attīstību) un pulku citām aktīvām vielām, kas atvaira iekaisumus un stiprina mūsu imunitāti. Ar šo pilnībā pietiek, lai padarītu dzērveni par rudens un ziemas karalieni mūsu ēdienkartē, iekļaujot to arī smūtijos.
Vienas lielas dzērveņu smūtija glāzes pagatavošanai būs nepieciešams:
Dzērvenes (svaigas vai saldētas) 3 ēdamkarotes;
Zemenes (svaigas vai saldētas) 3 ēdamkarotes;
Banāns (svaigs vai sasaldēts) 1 gab.;
Medus 1 tējkarote;
Auzu pārslas 1 ēdamkarote;
Klijas 1 tējkarote;
200 ml vārīta atdzesēta ūdens vai minerālūdens bez gāzes.
Visas sastāvdaļas sablenderē, lej skaistā glāzē un bauda, gardo dzērienu, nekavējoties!
Lasi arī:
Šķiedrvielas – tavs PALĪGS slaidumam un skaistumam
Kā DABĪGI stiprināt IMUNITĀTI – 14 paradumi IKDIENAI
6 SVARĪGĀKIE vitamīni SIEVIETES labsajūtai un skaistumam
Uzblenderēju šorīt, sanāca ļoti labs.
Paldies par ideju! Kā reiz, redzēju vienā no lielveikalu reklāmām, ka dzērvenēm šonedēļ akcija, būs jāaiziet un jānopērk vezumiņš, lai var riktīgi noblenderēties.
Pirmajā reizē, kad taisīju smūtiju, mājās bija tikai tāds mazs banāniņš un medu pieliku nedaudz – tad bija par skābu. Savukārt aizvakar, banāns bija normālā izmērā un medus karoti arī kārtīgu ieliku, tagad sanāk ļoti labi. Mammai jau arī pastāstīju, tagad mums abām ir jauns favorītsmūtijs.