Drupaču kūka ar BANĀNIEM un čili

Ilze, 38 gadi, lietvede – šo kūku meksikāniskās noskaņās – "ar pipariņu", mana ģimene ēd ļoti labprāt un pieprasa vēl!

Sastāvdaļas – 3 banāni, 100 g cukura, 100 g kviešu miltu (dažkārt 1/3 miltu aizstāju ar pilngraudu kviešu miltiem), 100 g sviests, 1 ola, 2-3 ēdamkarotes piena, 1/3 tējkarotes cepamā pulvera, 1/5 tējkarotes sāls, 1/5 tējkarotes čili piparu garšviela, 2 tējkarotes kanēlis, saldējums.

Pagatavošana – sviestu izkausē, nedaudz atdzesē un sajauc kopā ar olu, pienu un 2 saspaidītiem banāniem. Visas sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru, sāli, cepamo pulveri, vienu tējkaroti kanēļa, pusi no paredzētā čili piparu garšvielas, sajauc atsevišķā traukā. Tad sausās sastāvdaļas sajauc ar sviesta, olas, banānu un piena maisījumu – viegli izcilājot. Mīklu pārdala aptuveni uz pusēm, vienu daļu liek cepamtraukā (trauks – aptuveni 17 cm diametrā), izlīdzina, tad ieber gabaliņos sadalīto trešo banānu, kanēli, čili, pa virsu klāj otru mīklas daļu, izlīdzina, uzber atlikušo kanēli un liek cepties 180C temperatūrā uz 30-40 min. Pasniedz siltu kopā ar saldējumu.

Atpakaļ uz – MEKSIKAS virtuves ēdieni – 3 receptes, kas jāizmēģina!

Projekta draugs un atbalstītājs ir Santa Maria – piedzīvojums, kas dienas padara saulainākas!

1 komentārs
  1. Cepu, kā receptē ieteikts, pievienojot daļu pilngraudu miltus. Sanāca ļoti garšīgi :). Šī tagad ir mana jaunā mīļākā kūka!

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.