Diētiskās PIPARKŪKAS

Vēlies pagatavot kādu svētku našķi, bet nevēlies cīnīties ar pēcsvētku netīkamo smaguma sajūtu? Diētiskās piparkūkas būs tev īstās!

Sastāvdaļas: 500 g rudzu milti, 5 ēdamkarotes medus, 4 ēdamkarotes cukura (var aizstāt arī ar medu), 80-100 g sviesta ar pazeminātu tauku saturu, 2 olas, 1 g sodas un cepamā pulvera, garšvielas (ingvers, kardamons, kanēlis, krustnagliņas, citrona miziņa u.tml.), vari izmantot arī veikalos nopērkamās jau gatavās piparkūku garšvielas – 6 GARŠVIELU maisījumi PIPARKŪKĀM
Rudzu miltu piparkūkas būs svara vērotājām vai vienkārši veselīga dzīvesveida piekritējām draudzīgākas, jo tie satur daudz šķiedrvielu. Tāpat recepte īpaša ar to, ka tiek pievienots ievērojami mazāks cukura daudzums nekā parasti, tādēļ svarīgi atcerēties par garšvielām – mazā cukura daudzuma dēļ tām mīklas garšā būs īpaši liela loma.

Pagatavošana
: diētiskās piparkūkas gatavo līdzīgi kā plānās piparkūkas – sviestu, medu un cukuru izkausē, pievieno smalki sasmalcinātas garšvielas. Kamēr mīkla verdoša, tajā vienmērīgi iekuļ 3/4 miltu. Kad mīkla padzisusi, tajā iemaisa sakultas olas, ūdenī atšķaidītu sodu un cepamo pulveri, kā arī atlikušos miltus. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz stundu „ievilkties” līdz mīkla gatava cepšanai. Dekorēšanai izvēlies dabīgas sastāvdaļas – saulespuķu sēklas, sasmalcinātus riekstus un kokosa skaidiņas – izvairoties no cukuru saturošām dekorācijām, piparkūkas padarīsi vēl veselīgākas. SVARĪGI – ar dekorācijām piparkūkas jāapkaisa vēl pirms to cepšanas, un tās viegli mīklā jāiespiež, pretējā gadījumā dekorācijas pēc cepšanas no piparkūkām nobirs!

Lasi arī3 PIPARKŪKU receptes – PLĀNĀS, BIEZĀS un DIĒTISKĀS piparkūkas

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.