Diena bez diētas – receptes kopā ar Mārtiņu Sirmo

Kā jau stāstījām, 6. maijā svinam dienu bez diētas – šajā dienā iestājamies pret kārno ķermeņu kultu un pārmērīgo cīņu pret liekajiem tauku gramiem. Svinībās kopā ar espati.lv piedalījās Mārtiņš Sirmais ar savu Ēdienkaratē radošo komandu – cepām hamburgerus un eklērus 🙂

Ieturējām fantastiski garšīgu maltīti un izbaudījām pirmo silto pavasara dienu. Ja vēl neesi izdomājusi, kā sevi iepriecināsi svētku dienā – Dienā bez diētas 6. maijā – piedāvājam Mārtiņa Sirmā receptes mājās gatavotiem hamburgeriem un eklēriem.

Pati pirmā recepte – svētku dienā mēs neraudam par liekām kalorijām un atļaujamies tos gardumus, kurus visu gadu esam mēģinājušas aizmirst. Neskaiti kalorijas, gatavojot svētku maltīti! Šodien nedomā, ka hamburgeri ir visbīstamākais ēdiens tavai slaidajai līnijai, jo šo hamburgeru tu gatavosi pati un tieši 6. maijā.

Mājās gatavoti hamburgeri

Mājās gatavotu hamburgeru burvība slēpjas pašgatavotā majonēzē un pašu gatavotās sastāvdaļās. Vispirms sagatavosim pildījumu.

Marinēti sīpoli
6 vidēja lieluma sarkanie sīpoli,
1 citrons,
1 liela šķipsna sāls.

Sagriez sīpolus smukos riņķos. Izspied virs sīpoliem sulu no citrona, uzber sāli, visu samaisi. Pārklāj bļodu ar plēvi, liec ievilkties.

Majonēze
5 olu dzeltenumi,
1 laims,
Dažas bazilika lapas,
70 g olīveļļas,
Sāls,
Pipari

Ņem 5 olu dzeltenumus, ieber sāli, piparus, visu pamatīgi sakul, līdz masa iegūst pilnīgi viendabīgu konsistenci. Tad pieliec sasmalcinātas bazilika lapas, iemaisi. Lej klāt olīveļļu, iekul masā, līdz viss emulsējas, iegūst biezāku konsistenci.

Hamburgera mērce (tomātu salsa)

2 lieli tomāti,
Pāris seleriju kātu,
Pāris saujas redīsu,
1 bunte bazilika,
melnie pipari.

Sakapā tomātus, seleriju kātus, redīsus, baziliku, visu appiparo un samaisi kopā.

Hamburgera gaļa
Maltā gaļa (jaunlopa)
Rozmarīns
Sāls
Melnie pipari
Ķiploks
Kumins
Olīveļļa

Iemaisi gaļā garšaugus, sīki sasmalcinātus ķiplokus, visu kārtīgi samīci. Sadali gaļas masu daļās, kādas paredzētas vienam hamburgeram, taisi apaļas kotletes. Liec uz pannas cepties. Apcep no abām pusēm tā, lai vidus vēl ir mazliet jēls. Tad liec gaļu izcepties cepeškrāsnī – līdz no kotletītēm sāk tecēt ārā sula.

Hamburgeru bulciņas
Pārgriez uz pusēm bulciņas, apslaki ar olīveļļu, liec apcepties.

Hamburgeru būvniecība
Uz apceptas maizītes uzklāj tomātu mērci, pa virsu liec kotleti, marinētus sīpolus, romiešu salātu lapu, kas apslacīta paštaisītajā majonēzē. Vienu vārdu sakot – krāmē iekšā, ko vien sirds kāro.

Eklēri
1 daļa sviesta,
2 daļas miltu,
2 daļas piena vai ūdens,
4 olas,
Cukurs,
Sāls
1 gab citrona,
1 paka
Mascarpone siera,
2 ēdamkarotes kondensētā piena,

Mīklas pagatavošana:
Uz lēnas uguns izkausē sviestu. Kad sviests izkusis, pielej šķidrumu, maisot ber klāt miltus, līdz izveidojas viendabīga masa. Karsē maisot vēl, līdz mīkla kļūst biezāka, atlec no katla malām. Tad mīkla jāatdzesē līdz 50OC, tad pamazām jāliek klāt 1 ola un 1 olas dzeltenums. Galvenais, lai ola nesarec.
Veido uz pannas eklēra formas, liec cepeškrāsnī 220OC uz 20 min. Nekādā gadījumā nedrīkst virināt krāsns durvis.

Krēma pagatavošana:
Uzrīvē citrona mizu, izspied citrona sulu, sajauc ar kondensēto pienu, tad siltā ķopsī iecilā iekšā mascarpone sieru, piemaisi 2 olu dzeltenumus.

Kad eklēri uzcepušies, atdzesē to formas un pildi iekšā sagatavoto krēmu.

Un visbeidzot – maltīte var sākties!

Un sakām paldies Saldus pārtikas kombinātam un gardajām konfektēm Gotiņa par Dienas bez diētas atbalstīšanu!

12 komentārs
  1. prieks, ka te viss ir sīki aprakstīts, jo skatoties raidījumu visas detaļas nepiefiksēju. un Rimi receptēs ar tik sīki nav aprakstīts. pat eklēru gatavošana vairs neliekas tik ‘baisa’.:]

  2. nju maize ar galju veseliibai jau vien nav savienojamas lietas!Nevajag jau skatiities tikai no kaloriju bagaatiibas zinjas bet arii uz to kaa veseliiba reagjees,holesteriina liimenis utt

  3. Nenormāli skaistas biles un riktīgi viss forši aprakstīts 🙂 Un pat gotiņas sagribējās, eju uz veikalu pakaļ 😀

  4. Īsti neizprotu elkēra sastāvdaļu proporcijas. Kas tās par daļām? 2daļas miltu.. cik tas ir?

  5. Nesaprotu, kādas pretenzijas var būt pret Sirmā burgeru sastāvu, palasīju, nu gaļa un garšvielas, kāpēc tā dēļ uzreiz jāsirmo?

Komentēt Pavara sieva Neatbildēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.