Dažādu ogu ČATNIJS ar piparmētrām un čili

Laura, 35 gadi, strādā valsts pārvaldē: pirmo reizi šo čatniju pamēģināju pagatavot pirms diviem gadiem, esmu to uzlabojusi un modificējusi līdz šādam variantam pateicoties sava vīra ieteikumiem. Šis sanāk gards un neparasts!

Sastāvdaļas1 litrs dažādu ogu (tās, kas šobrīd ir dārzā, vai mežā salasāmas), 4 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu piparmētru, ½ sasmalcināta sarkanā čili pipara, 2 ķiploka galviņas – notīrīt un sasmalcināt, 2 nelieli sīpoli – sasmalcināti, 2 ēdamkarotes brūnā cukura, 2 ēdamkarotes sasmalcināta ingvera, 2 tējarotes koriandra, ½ tējkarote sāls, malti melnie pipari, 1 ēdamkarote olīveļļas.

Sasmalcinātos sīpolus, ķiplokus un čili viegli apcep. Katlā, nedaudz (50-100ml) ielej ūdeni – lai nepiedeg, tad liek klāt visas sastāvdaļas, pievieno apceptos dārzeņus un vāra uz lēnas uguns 25 minūtes, laiku pa laikam noņemot putas. Čatniju nedaudz atdzesē un lej sterilizētās burkās, aizvāko. Var ēst uzreiz, kad atdzisis, vai nest uz pagrabu, lai gaida Ziemassvētkus.

Atpakaļ uz – OGAS ziemai – 3 neparastas receptes

Projekts tapis sadarbībā ar lielāko ekoveikalu tīklu Latvijā – Biotēka, un tā pārstāvēto zīmolu Urtekram, kas piedāvā roku ziepes ar brūno cukuru.

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.